انواع سبک دکوراسیون داخلی
انواع سبک های دکوراسیون داخلی منزل بسیار متفاوت و گسترده است و هر سبکی زمینه و حال و هوای خاص خود را دارد. چند سبک دکوراسیون داخلی; مانند سبک کلاسیک و مدرن، برای همیشه مد هستند. برخی از سبک ها گران تر و برخی ارزان تر هستند، برخی دارای پالت رنگی شاد و برخی دیگر مانند سبک مینیمال، خدای سادگی هستند. جواب اینکه بهترین سبک دکوراسیون داخلی چیست، کاملا به سلیقه و فضای مورد نظر شما بستگی دارد.
گفته می شود دکوراسیون داخلی ترکیبی از علم و هنر است و هدف آن زیباسازی فضای داخلی است. در طراحی دکوراسیون داخلی از ترکیب پارچه ها، رنگ های مرتبط و نورپردازی داخلی استفاده می شود. برای تنظیم سبک دکوراسیون داخلی خانه می توانید از یک معمار، مقالات و منابع موجود در اینترنت و حتی دوره های آنلاین طراحی داخلی کمک بگیرید.
انواع سبک دکوراسیون داخلی کدام ها هستند؟
سبک های مختلفی در دنیا وجود دارد که تا حدودی در ایران هم مورد استفاده قرار می گیرد اما سبک های مدرن، مینیمال، روستیک، کلاسیک، تلفیقی، آرت دکور، بوهمی، اسکاندیناویایی، صنعتی، مدیترانه ای، التقاطی، سلطنتی از جمله سبک های دکوراسیون محبوبی هستند که در این مطلب به بررسی آنها پرداخته ایم.
1. سبک دکوراسیون مدرن
ویژگیهای ظاهری دکوراسیون مدرن شامل خطوط صاف و بدون انحنا، سطوح ساده و درخشان، طرحهای خلوت، متریالی مثل چوب و سنگ، و رنگهای الهام گرفته از طبیعت (مثل انواع سبز و قهوهای) میباشد.
2. سبک دکوراسیون مینیمال
سبک دکوراسیون داخلی مینیمال هم از جمله استایلهایی است که خیلی اوقات با معاصر اشتباه گرفته میشود. اصل سبک مینیمال بر سادگی و راحتی و کاربرد بنا شده. مینیمال بر صنعت دکوراسیون داخلی و در کل هنر و معماری بسیار تاثیر داشته و نماد روحیه ساده پسند دنیای مدرن است.
در سبک مینیمال فضای خالی زیاد دیده میشود و این سبک بر این اصل باور دارد که فضای خلوت و وسیلههای کمتر در حقیقت به معنای بیشتر داشتن است.
3. سبک دکوراسیون روستیک
سبک راستیک از کلمه rust، به معنای “کهنه و زنگ زده” الهام گرفته شده. طراحی داخلی روستیک در حقیقت نمادی از سادگی و زیبایی طبیعت است و مثل طبیعت، زنده و تپنده است و هرگز از مد نمیافتد. در این سبک معمولا روی سطوح چوبی از پوست و خز حیوانات استفاده میشود تا حسی راحت و دنج ایجاد کند.
پارچهها، طرحهای عجیب و غریب ندارند و بافت خود پارچه است که زیبایی ایجاد میکند.
استفاده از آیتمهای متعلق به سبک صنعتی؛ مثل یک لامپ پایه بلند فلزی
متریال طبیعی مثل کتان
رنگهای قهوهای، نارنجی، آجری، و سبز
شباهت زیاد به سبک روستایی
استفاده از آیتمهای متعلق به سبک صنعتی؛ مثل یک لامپ پایه بلند فلزی
متریال طبیعی مثل کتان
رنگهای قهوهای، نارنجی، آجری، و سبز
شباهت زیاد به سبک روستایی
4. سبک دکوراسیون کلاسیک
بک کلاسیک که یکی از انواع سبک دکوراسیون داخلی پر طرفردار محسوب میشود، مثل آفتاب پرستِ دنیای دکوراسیون داخلی است. این سبک پتانسیل دارد متناسب با سلیقه شما تنظیم شود؛ چه متنوع و شلوغ دوست داشته باشید و چه ساده و راحت. علاوه بر این، دکوراسیون داخلی کلاسیک از آن سبکهایی است که هرگز دمده نمیشوند و همیشه خواهان دارند. سبک کلاسیک نقطه تعادل انواع سبکهای دکوراسیون داخلی است و نقطه برخورد زیبایی و کاربرد است. اگر از آن دسته آدمهایی هستید که سالی سه بار دکوراسیون منزل را تغییر نمیدهید و از ثبات لذت میبرید، سبک کلاسیک مناسب شماست.
5. سبک دکوراسیون تلفیقی
سبک تلفیقی همانطور که از اسمش پیداست برداشتی آزاد از سبکهای مختلف است؛ رها و بی سرزمین تر از باد! ولی در اصل سبک تلفیقی از ترکیب سبک کلاسیک و مدرن به وجود آمده بود و حواله دهه ۵۰ میلادی فراگیر شد. این استایل، از معدود سبکهای دکوراسیون داخلی است که میتواند به طور خالص، زاییده ذهن صاحب خانه باشد. شاید خصوصیت اصلی دکوراسیون تلفیقی، همان غیرقابل تشخیص بودنش باشد. البته یک سری قوانین کلی وجود دارد که میتواند دکوراسیون داخلی را با سبک تلفیقی ولی بدون به هم ریختگی، سر و سامان بدهد. استفاده از تناژهای رنگی مشابه یا متناسب ( مثلا سبز و آبی و کرم) ، استفاده از سبکهای مختلف مثل راستیک و مدرن، و ترکیب آنها با حس و حال گرم و صمیمی خانههای ایرانی، باعث میشود دکوراسیون تلفیقی خانه، تمیزتر به نظر برسد.
6. سبک دکوراسیون آرت دکواتیو
سبک دکوراسیون داخلی آرت دکوراتیو، در اوایل قرن 20 در فرانسه شکل گرفت و بین سالهای 1910 تا 1940 میلادی به آمریکا رسید. این سبک به طور رسمی در سال 1925 نام گذاری شد و قبل از آن بیشتر در فرانسه دیده میشد. آرت دکو شدیدا تحت تاثیر سبک صنعتی یا industrial بود به همین دلیل در آن، از فلزات زیاد استفاده میشد ولی علاوه بر آن از سبک باهاوس، آرت نووا و کوبیسم هم تاثیر گرفته. علاوه بر فلز، از شیشه هم زیاد در این سبک استفاده میشود چون شیشه هم نماد دیگری از مدرنیته، و نماد علاقه نسل جدید به جنبش مدرنیسم بود. حتی خیلی از آسمانخراشهای معروف مثلا ساختمان کرایسلر و امپایر استیت هم از این سبک الگو گرفتند.
7. سبک دکوراسیون بوهمیان
وقتی سبک بوهمیان را در انواع سبکهای دکوراسیون داخلی منزل میبینید ناخوداگاه یاد تابستان میفتید. بوهمین بوی گرما، شن سفید یک ساحل مدیترانهای، یک لیوان شربت خنک بعد از شنا، عطش، و مرکبات میدهد.
دکوراسیون داخلی بوهمیان، سبک زندگی کوچ نشینی را در خانه مدرن شما، بازسازی میکند. یعنی بعد از ورود به اتاق خیلی راحت ممکن است فرشینه ای قدیمی از مراکش و یا یک رومیزی ترمه اصفهان را ببینید که به دیوار میخ شده است. به طور کلی دکوراسیون منزل به سبک بوهمین، نمادی است از زندگی نقاشها، نویسندهها، افراد اهل سفر و هرکس که روح یکجا نشینی ندارد.
دکوراسیون داخلی بوهمیان، سبک زندگی کوچ نشینی را در خانه مدرن شما، بازسازی میکند. یعنی بعد از ورود به اتاق خیلی راحت ممکن است فرشینه ای قدیمی از مراکش و یا یک رومیزی ترمه اصفهان را ببینید که به دیوار میخ شده است. به طور کلی دکوراسیون منزل به سبک بوهمین، نمادی است از زندگی نقاشها، نویسندهها، افراد اهل سفر و هرکس که روح یکجا نشینی ندارد.
8. سبک دکوراسیون اسکاندیناوی
دکوراسیون منزل به سبک اسکاندیناوی، برای افرادی مناسب است که دنبال آرامشند و حال و حوصله شلوغی ندارند. همچنین حس تمیزی که این سبک دارد باعث میشود اتاق حس پاکی و روشنی و امنیت را منتقل کند. فضاهایی که با سبک اسکاندیناوی دکوراسیون شدند جان میدهند برای یک گپ طولانی با عزیزانتان تا خود صبح ، کتاب خواندن و در نهایت خوابیدن کنار شومینه. اگر میخواهید در یک نگاه این سبک را بشناسید، دنبال ترکیب رنگی خاکی و سفید در تصویر بگردید. چون سبک اسکاندیناوی نسبتا ساده است، وسایل کاربردی مثل چراغ جنبه تزئینی هم پیدا میکنند.
9. سبک دکوراسیون مدیترانه ای
سبک مدیترانهای در حقیقت شاخهای از دکوراسیون ساحلی یا coastal است. این سبک در خانههای کشورهای اروپای جنوبی؛ مثل ایتالیا و پرتغال، و اطراف دریای مدیترانه دیده میشود. ولی به یاد داشته باشید که دور دنیای مدیترانه 21 کشور وجود دارد و این یعنی اصالت دکوراسیون مدیترانهای احتمالا به کشورهایی مثل اسرائیل یا مراکش برمیگردد. دکوراسیون مدیترانهای حس و حالی ساحلی و راحت و گرم دارد و برای دکور کردن ویلای شمال، انتخاب بی نظیری است. این سبک بیشتر برای آب و هوای گرم مناسب است.
نتیجه گیری:
در نهایت، انتخاب سبک خانه یک سفر شخصی است که باید به تنهایی طی کنید. سعی کردیم در این سفر با معرفی انواع سبک های دکوراسیون منزل همراه شما باشیم و امیدواریم نکات این مقاله برای شما مفید واقع شود. در نهایت، شما باید تصمیم بگیرید که کدام سبک دکوراسیون با توجه به سلیقه و علایق، بودجه، متراژ خانه و غیره روحیه شما را منعکس می کند.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟
میانگین امتیازدهی 4.3 / 5. 3